Групата та ГЕРБ в СОС е се опитва да скрие доклад

...
Групата та ГЕРБ в СОС е се опитва да скрие доклад
Коментари Харесай

ГЕРБ крие доклад за лошото управление на Топлофикация София |


Групата та ГЕРБ в СОС е се пробва да скрие доклад за положението на " Топлофикация София ", заяви във фейсбук общинският консултант от Демократична България и кандидат-депутат Иво Божков.

Той твърди, че всички от групата на ГЕРБ са дали своят вот с " срещу " предлагането отчетът да бъде изпратен до всички членове на Столичния общински съвет.

" Знаете ли за какво? Защото решаването на казуса с неприятното ръководство на Топлофикация и преструктурирането на отговорностите, вложенията и формата на ръководство минава през голям поток от пари. А там където има потоци от пари, ГЕРБ подсигурява отсъствието на бистрота ", разяснява Божков.



Симеон Ставрев от групата на " Демократична България " пък добавя, че аргументът на членовете от ГЕРБ бил, че отчетът е " чисто механически ".

" Самият общински съвет е упълномощил този разбор - неуместно е да се крие от него информацията, която е изискал. Още повече, че този отчет би трябвало да е публично наличен за всички ", написа още Ставрев.



Въпросният проект е на стойност близо.Той предвижда възможностите за излекуване, рационализация, и рекапитализация на " Топлофикация София ".

Казусът с сдружението влезе в СОС при започване на месеца. Тогава с 58 гласа " за " беше признат отчета за възлагане на " Топлофикация София " ЕАД да организира договаряния за компенсиране на увеличените разноски на сдружението в резултат на забележителния растеж на цените на природния газ и въглеродните излъчвания през 2021 година Тогава двама не гласоподаваха, а срещу беше единствено Борис Бонев.

Решение на казуса беше препоръчано в
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР